Pyöräliitto on Popon kattojärjestö ja pyöräilyn valtakunnallinen edunvalvoja. Pyöräiitto on European Cyclists Federationin täysjäsen ja edistää pyöräilyä kansainvälisesti; osallistuu asetusten ja lakien laatimiseen, osallistuu julkiseen keskusteluun ja tapaa päättäjiä. Paikasllisjärjestöjen jäsenmaksusta osa menee Pyöräliitolle. Vastineeksi pyöräliitto tukee paikallisjärjestöjen toimintaa.

Popo edistää pyöräilyä Porissa ja Porin alueella. Popolla on kontaktit Porin Infrayksikköön ja yksikkö osallistuu aika ajoin Popon kokouksiin. Popo vaikuttaa Infrayksikön kautta kaupunkisuunnitteluun ja Popo antaa lausuntoja kaupungin suunnitelmiin kuten Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaan 2019. Popo osallistuu erilaisiin työryhmiin ja työpajoihin muun muuassa Viisaan liikkumisen työryhmä, Satakunnan ympäristökasvatuksen työryhmä ja Keskusten kehittäminen -työpaja.

Onko sinulla jotain mitä haluaisit kertoa kaupungille pyöräilystä? Ota meihin yhteyttä!

Pyöräliitto ja Popo vaikuttavat vaaleihin. Pyöräliitto julkaisee pyörävaalit.fi sivustoa; sivustolla on paikallisjärjestöjen teesejä, joita edustajat voivat allekirjoittaa. Millaisia teesejä sinä haluisit?